Boskovice s Ferdou Mravencem

28. 1. 2018, 16:42

V pátek 10. 11. 2017 jsme vyrazili na naši první letošní výpravu! Sešli jsme se v 16:00 na nádraží v Řečkovicích v počtu 7 statečných dětí  a 3 vedoucí (Peťa, Peťa a Kačka). Po rozloučení s rodiči jsme se vydali směr Boskovice.

Cesta vlakem proběhla v pořádku a do Boskovic, kde nás přivítal menší deštík, jsme přijeli v 18:00. Asi o dvacet minut později už jsme byli v suchu a teple klubovny PS Boskovice. Každý si zabral jednu postel (byly dvoupatrové, ale dětem jsme zakázaly spát nahoře, i když moc prosily) a najedl se. Potom jsme si zahráli pár her, vyčistili zuby a šli spát, abychom měli energii na sobotní dobrodružství.

V sobotu děti vstávaly opravdu brzo, už v šest hodin jich bylo pár vzhůru, a tak jsme dali o půl sedmé budíček. Následovala rozcvička na čerstvém vzduchu a snídaně. Celé dopoledne svítilo sluníčko, tak jsme toho využili a až do oběda jsme si hráli venku. První hra byla záludná. Děti běhaly k miskám, kde byly tři lístečky. Na každém z nich bylo buď ano nebo ne. Pokud si někdo vytáhl ano, mohl si vzít zvířatko, pokud vytáhl ne, vracel se s prázdnou. Abychom trochu ulevili svalům, zapojili jsme hlavu. Navštívil nás totiž velký pavouk a jak jinak, nechal po sobě velkou pavučinu, ve které však bylo pár děr. Našim úkolem bylo, dostat se na druhou stranu tak, abychom se nedotkli pavučiny. Jakmile někdo použil některou z děr, nikdo už ji nesměl použít. Chvíli nám trvalo, než jsme tento těžký úkol zvládli, ale společnou spoluprácí se to nakonec povedlo.

Po svačině jsme se vydali na nedaleký boskovický hrad. Všechny děti se tam moc těšily, a tak jsme ten velký kopec zvládly rychle. U hradu na louce byla papírová zvířátka. Dozvědeli jsme se, že Ferda chtěl jít do ZOO, ale zvířátka jim utekla. Nezbylo nám nic jiného, než běhat a zvířátka zavřít do výběhu (kruh udělaný z lana). Každé zvířátko bylo jinak vzácné, takže taky mělo jiný počet bodů. Aby to však nebylo tak jednoduché, po ZOO běhal ošetřovatel a chytal nás. Když nás chytil, museli jsme položit zvířátko a jít se ,,oživit" do výběhu. Hra byla velmi fyzicky náročná, ale zvládli jsme ji. U hradu jsme zůstali a hráli další hry. Když se blížil čas obědu, šli jsme pomalu zpátky do klubovny. Po cestě byla spousta listů, a tak nás napadlo, je posbírat, abychom si z nich mohli něco vyrobit.

Do klubovny jsme dorazili akorát na oběd. Byla nudlová polévka, dětem moc nejela, ale po následné motivaci, KDO JI SNÍ, MŮŽE O POLEDNÍM KLIDU ODPOČÍVAT NAHOŘE NA POSTELI, ji nakonec všechny snědly.

Po poledním klidu nastal Letecký den. Všichni si museli vytvořit letadlo z papíru a následně se soutěžilo v několika disciplínách. Kdo doletí nejdál, kdo doletí nejdál na 3 hody a tak dále. Tohle nám zabralo velkou část odpoledne. Po téhle hře chtěly děti trochu volna, ve kterém, jak jsme se pak dozvěděly, pro nás chtěly nacvičit divadlo. Strávily u toho hodinu a půl :) , ale nakonec se nějak nedohodly :(. Následovaly rukodělky, kde jsme požili nasbírané listy. Každý udělal na papír z listů jiny obrázek. Až do večera se hrála spousta her.

Kolem osmé hodiny následovala procházka. Kačka nás provedla po večerních Boskovicích. Naštěstí je tady skoro doma, takže jsme našli úspěšně cestu zpátky do klubovny. Tady jsme si vyčistili zuby a šli spát, skoro o dvě hodiny dřív, než v pátek, asi nás ten hrad unavil.

V neděli po snídani jsme začali balit a uklízet. Zbylo i místo na pár her. Po obědě jsme dokončili úklid dobalili všechny věci a pomalu odešli na vlak, který nám jel 14:01. Strojvedoucí byl pan Farský, který správcuje klubovnu, ve které jsme trávili víkend. Předali jsme mu klíče a mohli jsme pomalu vyrazit směr Brno.

Do Řečkovic jsme dojeli na minutu přesně 15:30. Přivítali nás čekající rodiče.

Těšíme se na další výpravu                                                                    Kačka