Máme nejlepší táborníky v kraji

25. 5. 2016, 8:25

Jedním z vrcholů celoroční činnosti našeho oddílu PTO Severka je Setonův závod. Pionýrské tábornické oddíly v Jihomoravském kraji vždy v dubnu poměřují svoje síly a dovednosti. A letos jsme mimořádně dobře zabodovali...

Na trase dlouhé 6 až 10 km čekají závodníky klasická stanoviště jako je mapa a buzola, uzlování, morseovka, stavba stanu, botanika či zoologie, mezi náročnější úkoly patří třeba jízdní řády nebo první pomoc. Specialitou jsou pak stanoviště nejstarší kategorie „Rádci“ - mají totiž úkoly ztížené a jsou nuceni improvizovat, například vyslat zprávu pomocí afrického bubnu.

Letos byla naše reprezentace mimořádně úspěšná. Do závodu jsme vyslali početnou delegaci 10 tříčlenných hlídek a 7 z nich se umístilo na vyhlašovaných pozicích: získali jsme tři 1. místa v kategorii Nejmladší, Mladší a Starší, dále pak tři 3. místa a jedno 4. místo (celkem bylo 98 hlídek z 18 oddílů). Díky dobrým výsledkům i z dalších akcí Orientační běh a Dračí smyčka jsme stanuli na třetí příčce v celoroční soutěži s názvem „Zelená liga PTO“. Všem našim závodníkům gratulujeme!

Fotky a článek vč. umístění hlídek najdete na www.severka.cz

Hanča