Aktuální články

Podzimní návštěva u Kalicha

17. 11. 2016, 10:30

Severka se vydala na Podzimní prázdniny na pětidenní výpravu do Mrákotína u Telče. Na jednom z výletů navštívili i naši táborovou základnu u Kalicha, takže ji viděli v zatím nepoznané podobě - bez stanů a vybavení, s barevným podzimním lesem kolem. Na veliké prázdné louce si zahráli vachbol a v okolních lesích odlévali stopy zvířat. Na základně je vše v pořádku a kadibudka stojí :-)

Na článek a pár fotek se můžete podívat na webu Severky.

 

Vzpomínka na Dědka

15. 11. 2016, 21:29

V Mozaice, celostátním zpravodaji Pionýra, vyšel v říjnu článek - naše vzpomínka na Dědka. Přečíst si jej můžete zde.

 

Smutné zprávy - rozloučení s "Dědkem"

3. 10. 2016, 20:47

Je naší smutnou povinností oznámit všem kamarádům, vedoucím a příznivcům naší pionýrské skupiny, že nás navždy opustil Dědek, Peter Kubove, bývalý dlouholetý skupinový vedoucí. Mnozí z nás začínali svou cestu instruktora či vedoucího pod jeho vedením, někteří byli ještě jako děti na táborech, které vedl. I později, když už nebyl aktivním vedoucím, na nás stále dohlížel a byl nám zkušeným rádcem. Vzpomeňte na něj, prosím, společně s námi.

 

Zahájení roku, nábory členů

1. 9. 2016, 9:01

Prázdniny utekly jako voda a v naší klubovně to začíná znovu ožívat. Přinášíme vám několik novinek:

  • SEVERKA má nového náčelníka a do 33. roku své činnosti vstupuje v počtu 6 družin. Které to jsou, kdo je vede a kdy mají schůzky najdete na webu www.severka.cz.
  • Po delší době Severka nabírá NOVÉ ČLENY - otevíráme novou družinu: pro děti ve věku 7-9 let, schůzky budou v úterý 16.00-17.30. Zájemci hlaste se na anka@severka.cz, informační schůzka bude 13. 9. 2016 v 16:00 hodin v klubovně.
  • Dále se několik míst najde v KULIČCE - oddílu pro předškoláky: děti ve věku 5-6 let, schůzky ve čtvrtek 16.30-18.00, kontakt: kulicka@reckovice.pionyr.cz.
  • Pro děti připravujeme nový klub KYTARA pro začátečníky, v klubovně, s lektorem - zkušeným kytaristou. Základy trampské kytary, akordy, rytmus, známé písničky... Několik dětí s vlastními kytarami. Abychom mohli vše lépe promyslet, potřebujeme vědět, zda by o to byl zájem. Prosíme tedy zájemce, aby se ozvali na hanca@severka.cz a napsali jméno, věk dítěte a kontakt. Ozveme se na další domluvu a detaily.

Rozloučení s KULIČKOU

21. 6. 2016, 0:01

Loni jsme školní rok ukončili výletem na Brněnskou přehradu a hrad Veveří. Letos jsme se vydali na jiný konec Brna.

Začínali jsme se scházet v pátek odpoledne při pohádce v klubovně. Po jejím skončení jsme se vydali do Zamilovaného hájku. Tam jsme si zahráli všemožné hry s lanem, míčem nebo šátkem. Lehce unavení jsme se vrátili zpět do klubovny, umyli si ruce a pustili se do večeří od maminek. Po čištění zubů se záhadně všem dětem ztratili jejich plyšáci. Někdo je ukradl! Museli jsme se tedy ještě po tmě vydat na stezku po svíčkách a na konci podepsat starou listinu, abychom zachránili všechny plyšáky. Všem se to podařilo a mohli jsme jít klidně spát.