Aktuální články

Letní pouť s táborákem

22. 5. 2013, 9:30

Pionýr Řečkovice Vás zve na 19. ročník akce Letní pouť s táborákem. Tradiční akce pro celou rodinu, která se koná opět v Zamilovaném hájku. Konat se bude ve středu 19. června. Od 17 hodin hry a soutěže, od 19 hodin pak táborák a špekáčky. Spousta her a soutěží, drobné odměny a navštíví nás i postavičky z pohádek a večerníčků. S sebou: 30 Kč na hry a soutěže, 20 Kč na špekáček (nebo vlastní), něco na sezení, hráči kytaru či jiný nástroj.

Kulička - první půldenní výlet

19. 2. 2013, 22:26

Lokalita pro náš první půldenní výlet byla jasná. Přehrada je nádherná v každém ročním období. Už cestu z Řečkovic jsme pojali jako bojovku se dvěma přestupy. Složení našeho týmu, tedy Petra – Karel – Vilík – Petruška (Kuličkova rodinka) – Markétka Glosová (nejodvážnější Bubačka) + 7 dětí, vyvolávalo mezi spolucestujícími velký údiv a povzdvižení. Děti byly vzorné, starší se staraly o mladší, Karel celou cestu jen přepočítával svoji „jedenáctku“.

Kulička po půl roce

19. 2. 2013, 21:23

Kulička má za sebou půl roku činnosti. Na schůzky pravidelně chodí 15 dětí (pozor - pouze 5 předškoláků). S nimi mi pomáhají Bubačky, které se střídají po dvou dívkách na každé schůzce. Jejich přítomnost je oboustranně prospěšná. Fakt to umí s dětmi dost dobře, jsem z nich nadšená.

Naším smyslem práce je samostatnost, všestrannost dětí, sžívání se s kolektivem, ale hlavně příprava na opravdovou Severku, kam už chodí někteří naši starší sourozenci (a Ti už něco umí...). Tedy chápete, že rozhodně nejsme nějaké odkladiště dětí. Každou schůzku se něco naučíme.

Co všechno máme tedy za sebou?

Den otevřených dveří

17. 8. 2012, 15:24

V rámci týdenního celorepublikového festivalu Dobrodružství na míru otevíráme naši klubovnu veřejnosti. Ve středu 12. září se můžete přijít podívat na ukázku naší činnosti - k vidění budou fotky, video a další dokumenty za 28 let historie pionýrského oddílu Severka. Pro děti budou nachystané drobné aktivity a pro nejlepší i drobné ceny.

Kulička pro předškoláky znovu od září?

14. 6. 2012, 9:12

Milí rodiče, máte-li někoho, koho by zajímala níže uvedená informace, prosíme o další šíření: Protože se opět rojí zájemci o klub Kulička pro předškoláky, uvažujeme o jeho znovuotevření od září.