Aktuální články

Kulička v ZOO

13. 6. 2016, 14:46

V pátek odpoledne se sešlo 8 dětí, Nikča a Kryštof. Protože svítilo sluníčko, šli jsme ven a obešli dětská hřiště po Řečkovicích. Po návratu do klubovny jsme si pustili kino. U filmů jsme se navečeřeli (a že nám maminky připravily mňámo…). Po prvním filmu jsme si vyrobili odznáčky s logem Kuličky na batůžky, abychom si je na výletě poznali. U druhého filmu Nikča, Kryštof a Vilém zapekli 25 toastů na druhý den. Čekání na tmu a zloděje, který nám slíbil vrátit mapu výletu, bylo strašně zdlouhavé. Stihli jsme si ještě nachystat karimatky, spacáky a plyšáky a najít baterky na noční hru.

Kulička končí další sezónu

13. 6. 2016, 14:06

V letošním roce měla Kulička 22 dětí. Scházely se ve dvou skupinkách. Starší děti vedla Kika s Makčou a Ondrou a trošku i Vilém z Kačerů. S nimi se Kulička loučí definitivně, neboť od září přechází do Severky.

Sezónu jako každý rok končíme přespáním v klubovně a výletem. Mladší děti navštíví ZOO a větší zábavní park za Olympií Brno.

Skupinku mladších dětí se mnou vedli Nikča a Kryštof, přidala se Kačka. Od září se budeme spolu toulat vesmírem a hledat Boba a Bobka, králíky z klobouku, kteří se ztratili na cestě na Měsíc. Přidat se můžou děti, kterým bude v příštím školním roce 5 nebo 6 let, případně 4letí. Zájemci se mohou hlásit už teď na e-mailu  kulicka@reckovice.pionyr.cz. Ozveme se na začátku září.

Těšíme se na Vás! Petra Kulička Lužová

Květinový den 2016

25. 5. 2016, 8:49

I letos naše nejstarší děti pomáhaly prodávat kytičky měsíčku lékařského v rámci Českého dne proti rakovině. Jak jim to slušelo se podívejte na této fotografii.

Máme nejlepší táborníky v kraji

25. 5. 2016, 8:25

Jedním z vrcholů celoroční činnosti našeho oddílu PTO Severka je Setonův závod. Pionýrské tábornické oddíly v Jihomoravském kraji vždy v dubnu poměřují svoje síly a dovednosti. A letos jsme mimořádně dobře zabodovali...

Nabídka na prázdniny

3. 5. 2016, 14:13

V létě 2016 jako tradičně pořádáme několik akcí:

  • Dovolená U Kalicha, 1. - 9.7., obsazeno
  • Rodinka - akce pro rodiny s dětmi, 2. - 9.7. (Severka), obsazeno
  • Letní tábor U Kalicha - 1. turnus (Mustangové), 9. - 23.7., obsazeno
  • Letní tábor U Kalicha - 2. turnus (Severka), 23.7. - 6.8., obsazeno